onsdag 10 juli 2013

Så hur gick första veckan?

Första veckan kom och gick i vårt projekt och det gick faktiskt riktigt bra. Vi gjorde mat som kålrabbigratäng och helt vanlig potatis med tonfisk och allt smakade så gott så. Men nu vecka 2 så fick vi nog tänka om. Vi har nämligen slut på både mjölk, grönt och mjöl. Vilket i sig redan tar oss upp till vår 10€. Så vi ökade budgeten till 10€ per person i kategorin mat-från-butiken istället för 5€. Resten får stå som det var från tidigare. Så istället för en 5euros månad blir det en 10euros månad. Haha.

Skulle vi ha egna grönsaker och höns så tror jag nog att vi skulle lyckas hålla oss nere på 30€ i veckan. Får helt enkelt försöka med det igen om några år. :)

Var och handlade då i måndags och det kändes som att det gick alldeles för lätt, 20€ kom och gick och vi höll budgeten med lätthet. Och visst gick det ju för lätt. När vi kom hem insåg vi att vi inte hade köpt honung (eller tvättabletter, men det hör ju inte till maten). Och där gick nog gränsen, vi dricker honung varje morgon i vårt te och det tänker vi nog inte ändra på. Så Tobbi var via butiken och handlade en andra gång redan samma dag.

Så ska se om vi kan hålla budgeten resten av veckan. Det är onsdag nu och vi har pengar kvar för att köpa glass. Vi har redan tackat nej till hämtmat två gånger (fy vilka snåltänder vi är som tänker på hämtmat precis hela tiden) och på lördag är det Grillfest på Esse vattenfestival. Men Grillfesten snarare hjälper eller stjälper, för jag har nämligen intjänat mat åt både Tobbi och mej då jag gjorde framsidan på programbladet. Det ni!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar