måndag 12 december 2011

Återtagit kameran!

Nåja! Nu ska ni få se lite utveckling på bygget!


Såhär såg det ut i November. Väggarna är där men det är sand på golvet.
(Ja, vi står nu på insidan av huset och de som inte varit här så ni blickar just nu in i vår badrumsdel)



Rör drogs, styrox sattes på sanden, mer rör drogs, armeringen sattes ut och golvslingorna sattes på plats.
(Rörkaoset är var teknikrummet kommer att komma. Det stora fönstret hör till vårt sovrum)





I torsdags fick vi äntligen dit betonggolvet!
På fredagen slipades det och ligger för tillfället på torkning.




På utsidan har det också hänt saker. (Även om jag inte hittade någon snyggare bild). Men tekniskt sett så är utsidan klar, den ska målas sen i sommar men innan dess så behöver vi inte göra något mer åt utsidan.

Så nästa steg för oss nu är att få innertaket, ventilationen och takisoleringen på plats. Efter det får vi börja sätta upp mellanväggar.
Självklart är det mycket tack vare Tobbis arbetstider och envishet som vi har kommit så långt som vi har kommit. Skulle också han ha ett 8-16 jobb så tvivlar jag på att vi skulle ha hunnit såhär långt. Själv försöker jag hjälpa till där det går och just se till att han har så lite som möjligt att göra utanför bygget (som t.ex. att planera menyn för veckan, handla och liknande). Men när vi väl får värmen att hållas i stugan så hoppas jag att jag kommer kunna spendera lite fler kvällar där, eftersom det då blir lättare att göra bara någon timmes jobb i taget (och utan ett ton kläder).
De som känner att de gärna vill kom och ge oss en hand får väldigt gärna höra av sig! Vi behöver all hjälp vi kan få (det vågar vi erkänna) och vi är tacksamma för den hjälp som erbjuds. Plus att det ju alltid är roligare att samtala med någon medan man knogar på än att stå där ensam dag ut och dag in ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar