onsdag 12 november 2014

Dolt socker

Att godis och skräpmat är onyttigt, det vet alla. Men det vi äter annars då? Har ni tänkt på vad ni äter?

Enligt MåBra ska kvinnor inte äta mer än 50gram socker per dag och män 65gram. Mest för skojs skull tänkte ja se hur mycket socker jag lägger i mig till frukost. 

Min frukost består utav 200gram yoghurt och 100gram müsli. Vilket jag tyckt är helt ok. Men när jag kollat sockret så ger de 26gram vardera. Bara sådär så var jag uppe i 52gram! Och jag har bara ätit frukost...

Sen är det stor skillnad på yoghurt och yoghurt. Jag har ätit smaksatt yoghurt, de flesta av dem är 12-13gr/100gr. Men nu har jag köpt naturell yoghurt som är nere på 5gr. Och bara sådär har jag fått bort 16gr per dag. Det är 30% av min frukost. 
Kanske det skulle vara dags att göra sin egen müsli också?

4 kommentarer:

 1. Var tvungen att kolla min frukost imorse. 200 g naturell yoghurt, lite honung, müsli och en skivad banan. I mina ögon e det supernyttigt, men banne mig om jag inte kommer upp i mer än hälften av det rekommenderade dagliga intaget. Undrar ändå om det inte har någon skillnad på socker och socker? Frukter innehåller ju socker, men alla skulle ju nog klassa dem nyttigare än t.ex. gummibjörnar. :)

  SvaraRadera
 2. Haha oj, jag vågar inte tänka på hur mycket socker jag får i mig per dag xD jag undviker dock mat som har socker i som sylt, flingor, bröd osv, däremot äter jag nog lite choklad eller annat nom nom varje dag :P

  SvaraRadera
 3. Jenn: Alla kolhydrater är ju socker, men på olika sätt. Men "sockerarter" är väl ändå det som är sockersocker?

  SvaraRadera
 4. Helt klart bättre å godare att laga egen myssli, har ett bra recept :)
  Sen är det dolt socker i det mesta, tex. Som ja inte tänkt på tidigare sånadär färdiga taco krydda man lägger på maletkött då man lagar tortilla.. Myki bättre att laga egen tacokrydda :)

  SvaraRadera