torsdag 15 september 2011

Husgrunder och tidtabeller som regnar bort


Det här med husbygget börjar kännas rätt påfrestande just nu. Inte fysiskt, men mentalt. Saken är den att vårt hus kommer om ganska exakt en och en halv vecka.


Vi har ingen grund.


Varför? Hur kan man planera så fel? Nog hade vi väl räknat med vädret? Jodå, vi hade räknat grovt två veckor till att mura grunden (vilket det absolut inte tar om man har talkoarbetare en hel helg). Men sen i slutet av förra veckan så hade inte morbror tid att komma till bygget på kvällen, så det hela sköts upp till den här veckan. Synd, för det var ju perfekt ute väder i helgen. Men, skönt för då fick vi lite andas ut och göra annat en vecka. Tyckte vi då i alla fall.


Så i måndags skulle vi börja mura. Det regna. Vi sköt upp det till tisdagen. Det ösregna. Vi sköt upp det till onsdagen. Det regna helt sjuka mängder. Och vi sköt upp det till idag. Det regnar fortfarande.


Det ironiska är att der sällan regnar på förmiddagar/eftermiddagar, de tider vi är på jobbet och morbrorn likaså. Så även om vädret för tillfället har varit fint så har det inte funnits möjlighet till något murande då heller.

Just nu ber jag bara för att det ska bli vackert väder imorgon. Förhoppningsvis får vi till någon typ av början då så att vi kan köra på full speed i helgen. Vi är verkligen envisa och vi tror ännu att vi kommer att klara det, även om det helt klart blev mer tajt med tid än vi först planerade.




Regnar det i helgen så gråter jag.

2 kommentarer:

  1. Det blev riktigt fint väder och vi hade många snälla vänner och bekanta som kom för att hjälpa oss bära stenar. Papporna kämpade på extra länge igår vilket resulterade i att grunden nu är färdigmurad! :)

    SvaraRadera