måndag 30 juli 2012

Projekt: 100% klart

Nu när vi äntligen har fått upprätt arbetsrummet så börjar Projekt: 100% klart ta form. Varje rum ska nu sakta men säkert göras helt klart och får nu sina individuella projekt tilldelat sig. För det här så finns två typer av underprojekt:
Underprojekt: Kroppsarbete
Underprojekt: Vad finns här?

Den första kategorin är, som folk säkert kan gissa, saker som rent fysiskt inte är klara ännu. Det kan saknas lister, hyllor är inte uppsatta osv. Den andra kategorin är främst med tanke på att vi vid flytten fick hjälp av familjen och det gjorde att vissa lådor, skåp och hela rum har blivit fyllda utan att vi själva har övervakat det. Vilket ju nu då gjort att jag inte riktigt vet vad som finns var.

Exempel på projekt just nu är:
  • Vad finns i kryddskåpet?
  • Vad finns i skafferiet?
  • Lista fönstret och taket i arbetsrummet
  • Skruva fast de handtag som lämnat bort
Fondtapet i sovrummet
Så medan Tobbi jobbar så fokuserar jag på de här mindre projekten så länge, mellan allt hemmafrus arbete och umgänge med annat folk såklart. Hemskt egentligen vad fokuserad man blev på hemmasysslor då man blev mammaledig. Men kompenserar "kvinnojobben" med att bära in badkar, montera byrån, skruva upp hyllor och såga till lister och plankor. Så det känns rätt okej ändå.
Och hellre har jag hemmet färdigstädat tills han kommer hem och får hitta på något roligt med honom istället på kvällen. Han hinner nog laga mat och byta blöjor ändå innan det är dags att gå till sängs.

Hmm... var blev det här ett inlägg om hussysslor?

I alla fall. Tobbi jobbar dag idag och imorgon, så har rätt bra med tid för både det ena och det andra. Men har fortfarande inget egentligen planerat. Någon som vill hitta på något kul?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar