söndag 7 oktober 2012

Höstresa

I onsdags tog vi långhelg och åkte iväg till Ylläs tillsammans med Nettie och Jan. Vi hade lånat husbilen av mamma och pappa så det gick rätt smärtfritt att ta sig de 600km norrut till stugan.
Dag 1 tog vi oss, trots det mulna vädret, ut i vandringslederna. Eftersom Jan och Nettie inte visste bättre så lurade vi med dem i Pirunkuru. Tobbi bar Tilde i bärselen och det fungerade hur bra som helst! Dimman låg dock tjock uppe på toppen så det var rätt krångligt att hitta rätt, men när vi väl kommit en bit ner på andra sidan så hittade vi nog pinnarna för leden igen. Vi pausade vid en eldstad och åt smörgåsar och grillade korv. Saldot för vandringen låg där vid 10km och efter vandringen blev det bastu i stugan. Tilde fick bada i ett litet plasthandfat hon också så vi var alla rena och varma när vi sedan satte oss i vardagsrummet för att mysa resten av kvällen.
Dag 2 trotsade väderprognoserna totalt och gav oss till och med lite enstaka solstrålar. Mina knän hade dock gett upp under gårdagens vandring så jag var lite skeptisk till att gå idag, men vi tänkte att vi gör ändå ett försök. Vi tog oss denna dag över hängbron och vandringen slutade nog trots lite ont i knät på 5km. På kvällen spelade vi DnD (bordsrollspel) och det kändes verkligen ovant, men riktigt roligt. Blir kul när kampanjen drar igång på riktigt (i bordsrollspel spelar man oftast samma karaktär flera gånger efter varandra).
Dag 3 packade vi ihop det sista och började köra hemåt igen. Vi stannade i Haparanda och Jan fick för första gången besöka IKEA. Men det blev nog Tobbi och jag som hade största lasset med oss ut. Vi hann också med ett besök till Skopunkten, Djurmagasinet och Candyworld innan vi fortsatte resan ner hem.

Riktigt roligt har vi haft och det har varit så skönt att få göra något annat än bara vara hemma. Jan och Nettie har varit det perfekta resesällskapet och som vanligt så ser jag redan fram emot nästa resa vi fyra kan göra tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar