måndag 15 april 2013

Loppis är grejer det!

Tilde sover i nyfunna kläder
Var igår på barnloppis med Tobbi och Tilde. Tobbi fick nu mest bära på Tilde medan jag hamstrade kläder, men det var ett helt hyfsat system det också. Nästa gång tror jag dock att hon får stanna med Fammo.
Ville bara säga att det här med loppis är nog en fantastisk uppfinning! Speciellt barnloppis. Nya kläder som knappt hunnit användas innan barnen växt ur dem till låga priser. Ja tack!

Vi åkte egentligen främst för att vi behövde en vårhalare åt Tilde, men vi kan nog konstatera att det kom en hel del annat med hem också. Å andra sidan är det bara bra, eftersom Tilde innan loppiset inte hade några plagg i nästa stolek (str 80).

Så här såg shoppingkassen ut när vi kom hem:

Hittade kläder av alla olika märeken. Bl.a. Marimekko och Lundmyr

  • Bodys: 9 st
  • Tunika: 1 st
  • Tröja: 1 st
  • Klänning: 1 st
  • Byxor: 5 st
  • Shorts: 2 st
  • Strumpor 17 st
  • Skor: 1 st
  • Hatt: 1st
  • Tygblöjor: 3 st
  • Inlägg: 3 st
  • Vårdräkt: 1 st
  • Regnkläder: 2+1 st
Allt som allt blev det 45 plagg för 53,30€. Mycket av det vi köpte är tänkt att hon ska använda under sommaren och en del redan nu på våren. Men jag är nog supernöjd. Vårhalaren var bara storlek 74, men förhoppningsvis växer hon inte ur den innan sommaren. Oberoende så var den endast 2€ så det att den köper oss lite tid för att kunna hitta en annan så skulle redan det vara väl värt pengarna.
Regnkläderna och Reima vårhalaren
Strumporna måste jag poängtera att jag köpte alla 17 i en påse för 50 cent. Alla 17 för 50 cent alltså! Någon som helt klart ville bli av med dem. Strumporna var i varierande storlek och jag hann se att minst två var redan för små. Men vad gör det om inte alla strumpor passar med det priset?
Dyraste plagget vi köpte var tröjan Tilde har på sig på bilden. Den kostade 3,50€. Regnjacka och byxor kostade 6€, men då var byxorna rätt smutsiga så vi köpte även ett rött par för 2€ som såg ut att vara i bättre skick.

Tycker det skulle vara jättekul att gå på ett liknande loppis var man kunde hitta kläder åt sig själv. Vanliga loppisar så måste man ju liksom lite gräva sig fram för att hitta fina plagg. Här var allt sorterat enligt storlekar och var sak hade sin plats. Skorna fanns på ett ställe, kläderna på ett ställe och ytterkläderna på ett annat. Fördelen med barnloppis, speciellt för de här mindre storlekarna, är ju att man inte behöver prova kläderna innan man köper dem. Vilken man ju helt klart behöver göra med kläder åt sig själv.
Men ja, det jag ville ha sagt med det här inlägget är väl att jag gillar loppisar helt enkelt. Loppis är verkligen bra för både miljön och plånboken. Plus det faktum att det är bra kläder i prima skick så gör att loppis är bra för mej också. Visst finns det kläder som inte stämmer in på ovanstående, men köp dem inte då helt enkelt.

2 kommentarer:

  1. På Röda Korsets loppis i Vöråstan var det iaf sist då jag var dit väldigt sorterat - allt är Röda Korsets stuff, så de går igenom och ordnar efter färg, plagg och användningsområde :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo röda korsets Loppis är precis så som jag skulle vilja ha det när jag shoppar. Men det är alltid stängt när vi är i Vasa :P (Ibland är det kanske öppet också när vi är i Vasa, men då har vi ju alltid workshop eller motsvarande som krockar istället)

      Radera