lördag 23 april 2011

Ylläs dag 1

När vi vaknade åt vi snabbt morgonmål. Sen åkte mössorna och ytterkläderna på och så bar det av till backen.

Vädret var rätt mulet och det blåste vid toppen men termometern visade +7 så det var nog inte för kallt i backen :P Snön har nog börjat smälta här, men bara man åkte i huvudbackarna så fanns det nog tillräckligt med slaskig snö att åka på... på de flesta ställen.
Efter att ha påmint sig själv om hur man åker snowboard igen så åt vi lunch på terrassen mitt i backen. Bilden ovan är vår utsikt från där vi satt och åt. Solen började titta fram så det var riktigt skönt att sitta på utsidan och äta.
Eftersom snön var så våt så var det ganska tungt att ränna. Men vi åkte nu i alla fall ett varv till efter maten även om de andra tröttnade.

Summa summarum tyckte jag vi hade jätteroligt i backen Tobbi och jag. Men vi konstaterade också att om man inte höll sig till huvudlederna så fick man skylla sig själv. Endera fanns där ingen snö alls, eller så sjönk man igenom som på bilden ovan.

I dag så känns det väldigt styvt i benen. Trots det fina vädret blir det nog ingen backe idag. Men bara alla få på sig kläderna så ska vi ta en promenera på Äkäs vägar och kanske gå i lite affärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar