söndag 24 april 2011

Ylläs dag 2 & 3

I går vaknade vi efter 11 timmars sömn med ömma ben. Det märktes verkligen att vi inte åkt på hela vintern. Så det blev att ta det lite lugnare...
Åkte till Äkäs hotellet och parkerade bilen där. Gick sedan i affärerna och promenerade hem. Blev 8 kilometers lenkki :P
Fick även en show utanför fönstret. En hel renflock kom springande strax utanför huset. Verkade vara någon fejd om en hona eller territoriet för de sprang omkring som galna och jagade varandra.
Satt på kvällen och spelade kort och umgicks i stugan. Försökte vara lite impulsiva och dra ut på byn men det blev nu som det blev.

I dag var det dags att ta tag i skolarbetet igen. Satt och rättade slutarbetet och skickade tillbaka det till språkläraren.
Sedan tog Tobbi och jag oss i kragen och åkte till backen i alla fall. Det blåste absolut ingenting och mätaren visade på + 11 i skuggan. Voi huhhu det var varmt! Och tungt! Blev bara ett varv plus att Tobbi testade på hopporna.
På vägen hem fick vi igen stanna för renarna. Fick några fina foton där de stod bara en meter från bilen.
Ikväll har vi haft besök och firat Lizzi. Blir att sitta och chilla i stugan nu och sen stiger vi upp tidigt imorgon för att åka hem. Med en avstickare via Haparanda :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar