tisdag 8 maj 2012

Bygget i färg

Målandet på bygget går framåt trots att Tobbi inte är hemma (eller för den delen ens i Finland)! Var i måndags och köpte mer färg, så kanske det skulle räcka den här gången till det den är ämnad för, och var sedan via bygget idag för att se resultatet.
  • Vardagsrummet och köket borde vara mer eller mindre färdigmålat nu.
  • Skafferiet, lilla korridoren och hallen är jag inte lika säker på om de är klara, men ett lager färg finns där i alla fall. 
  • Likaså hjälpköket är på gång, men där har vi nog ett lager kvar ännu innan vi checkar av det. 
  • Trappan och korridoren är fortfarande omålade (med betydelsen, grundfärgen är där men har ännu inte fått den slutgiltiga färgen.
  • Sovrummet, klädskrubben och arbetsrummet är grundmålade men vi har ännu inte valt de slutgiltiga färgerna. Prover finns i alla fall vid bygget så ett beslut där dröjer nog inte länge.
  • Övervåningens skrubb och sovrum börjar vara färdigspacklade. Ena sovrummet har redan grundmålats ett varv medan de andra rummen väntas följa efter i helgen. Sedan ska ett slutgiltigt spackellager placeras innan vi målar klart med grundfärgen och sedan får sovrummen stanna i det skedet för tillfället. Skrubben kommer få den färg som lämnar över (troligtvis samma som hjälpköket).
 Vi har dessutom fått laminatgolvet och takpanelerna till bygget så vi är redo att börja inreda både uppåt och neråt efter att färgen torkat. Golvet till hjälpköket är på väg och borde komma imorgon. Vi har även beställt efter en fondtapet som också borde vara framme vilken dag som helst.
Det vi egentligen har kvar att inhandla i det här skedet är som sagt två färger... plus lister. Alla pratar om det här med att listerna alltid är det svåraste att få upp (precis som de pratar om att spacklet är det tråkigaste och det som tar längst tid. Och det tycker ju jag gick rätt smärtfritt för vår del), men med tanke på att det börjar bli det enda jag är kapabel att göra på bygget så tror jag att våra lister nog kommer sitta på plats innan vi flyttar in. I alla fall de flesta. Man lämnar några ogjorda för kärleken heter det väl?

En annan sak som vi har kvar att inhandla är inredningen till badrummet. Skulle ju nog vara en fördel att ha en dusch och en vessa när man flyttar in. De två rum vi hittills gjort minst i är just WCna, men de känns inte heller på samma sätt lika panik som resten av hemmet. Har vi en vessa och en dusch så överlever vi ju. Sedan kan vi kakla de två sista rummen när vi har tid.

1 kommentar:

  1. Härligt det låter! Att snart få flytta in i drömhuset! Massor med soliga kramar från Fuengirola, ta väl hand om varandra! Kram/Iris

    SvaraRadera