lördag 26 maj 2012

Lite bilder från Sverige resan

Måste ju kanske visa upp lite vad vi har gjort under våra dagar i Sverige :) Kameran var nog igång en hel del så lite bilder har jag nog att komma med. Men för att lite berätta vad vi faktiskt gjorde också så finns där en del text mellan bilderna:


Resan började med att vi lånade familjens husbil förra onsdagen. Vi plockade upp Nettie och Sonja och packade in alla våra saker. Under onsdagskvällen körde vi den första sträckan, Pedersöre-Vasa och sov utanför RG lines incheckning.
Utsikten från husbilens köksfönster på onsdagsnatten.
Torsdagsmorgonen checkade vi in och åkte över till Umeå. På eftermiddagen var vi framme och det blev att köra ner längs höga kusten de nästan 900km vi hade mellan oss och Linköping. Med ca 100km kvar till målet gav vi dock upp och tog natten på en rastplats. Alla trötta och nöjda att bilen äntligen stod stilla.
På färjan fick vi åka bilhiss med Husbilen.  Rätt nervöst var det nog (för alla utom Tobbi då)  

Tyvärr var vädret inte det bästa under resan ner.
Men utsikten var nog mäktig för det.

Min fårbild (Inside grej). Längs med vägen såg vi väldigt mycket boskap och vi kunde konstatera att det svarta som med jämna mellanrum låg på vägen var endera en grävling eller ett sprängt lastbilshjul (fanns förvånansvärt mycket av båda).
 
På fredagen blev det sedan alltså att stiga upp och köra den sista biten till Linköping. Under den sträckan hittade vi även ett apotek (pollen hade verkligen etablerat sig i luften) och misslyckades hitta någonstans att äta (det är inte det lättaste att hitta ett ställe som INTE säljer bara hamburgare och som man kan nå med husbilen). Men maten löstes sedan genom att vi åt vårt första mål på Lincon.
Dag två var det helt klart bättre väder. Och lägg märke till hur grönt det är!
Lincon är ett spelkonvent (kalla det mässa om ni vill, det är inte riktigt samma sak men man får en liten bild av hur det fungerar) fyllt av brädspel, kortspel och figurspel. Plus något enstaka lajv och rollspel. Och man kan underhålla sig på konventet genom allt från att gå i de butiker de satt upp till att låna ett spel och testa det själv till att delta i programpunkter som auktionen, nördjepoardy, föreläsningar, bion m.m. På konventet är det alltid fantastisk stämning och tröskeln är låg att sitta och prata med främmande människor så alltid umgås man lite med nytt folk. Dessutom är Lincon helt alkoholfritt och överlag barnvänligt så man såg verkligen folk i alla åldrar på plats. Vissa hade med sig sina små och det var hur mysigt som helst att se fyra män i 30 års åldern sitta och spela ett större brädspel med en bebis på ca 1 år som de turades om att hålla i famnen då de andra skulle göra sina drag.
Sonja och jag som äter Linconburgare (riktigt goda!) och med Linconmuggen framför oss. Den muggen gav en tillgång till oändlig påfyllning av vatten, saft, mjölk, kaffe och te. Användes flitigt kan jag säga!

Tebaren, var allt det goda fanns. Baren var öppen under hela dagen och till rätt sent på kvällen så den användes flitigt av alla. Bakom dem förde de statistik över de litrar som dracks under en dag och över 600 liter dracks upp under de första tre dagarna.

Och så en liten hälsning till alla som var hemma och lajvade.

Konventet hade ockuperat en hel byggnad av universitetet. På bilden ser ni de olika utrymmena. Lila är butiker och det gräsgröna är brädspel medan det blå är figurspelen och gult är kortspelen.


Så resten av fredagen spenderades alltså på Lincon. Lite shopping gjorde vi, lite beställningar till nästa dag och självklart spelade vi lite spel. Testade dessutom på figurspel, den genren var helt ny för oss och lite fängslade blev vi allt. Natten spenderades i husbilen, som alla andra nätter, på Linköpings Universitets parkering (där Lincon hölls).
Tobbi som testar på figurspel. De hade spelsessioner på två timmar som man fick delta i om man ville och sedan fick man behålla alla guldpengar (chokladpengar) som man erövrat!

Nettie och jag älskade deras miljöer. Konventets tema i år var Pirater så självfallet gick figurspelet i samma anda.

Deras uppdrag var alltså att attackera en stad, slå ner gardet och sno så mycket pengar de bara kunde. Tobbi var inget vidare på att slåss (man kastar tärning om att träffa och hans blev alltid för låga) men han hann hämta in desto mer guld i stället. Sjukt roliga två timmar hade vi i alla fall!

Lördagen steg vi åter upp tidigt. Hade kvällen innan bestämt att vi inte var klara med att köra omkring i Sverige så det blev en tripp via Gränna. Stan var precis så mysig som jag mindes den och vi hittade till och med samma butik som vi var in i för 10 år sedan då jag reste med familjen. Vi njöt av atmosfären och kockade själv ihop färskpotatis i husbilen innan vi begav oss tillbaka till konventet. Resten av dagen gick lite ut på det samma som dagen innan. Gå i butikerna, spela lite spel, delta i auktionen (ropade faktiskt hem lite saker), dricka mängder med Te och bara ta det lugnt.
Älskade de mindre vägarna till Gränna

Tomtar och trolls kokeri. Storshopping av polkagrisar gjordes!

Inne i butiken hade de också demonstration om hur man gör polkagrisar.
Hela Gränna är mer eller mindre uppbyggt på kullerstenar. Så man kan ju inte förvänta sig att parkeringarna skulle vara helt plana. Men det här var nog lite att ta i.

På söndagen hade vi ett nytt mål. IKEA vid kungens kurva, världens största IKEA var bara de inredningsklara lägenheterna fyller tre av deras våningar. Kan ju nog lugnt säga att Tobbi och jag shoppade mest, vi har ju trots allt ett hus som ska fyllas och lite nya saker behövs. Men skulle vi bara ha haft en lastbil istället för en husbil så hade nog Nettie varit en svår kandidat hon också. Men vissa saker fick alltså vänta tills nästa gång. När vi hade färdigt shoppat och såg våran lilla husbil tillsammans med våra stora paket så blev vi först lite oroliga. Men tydligen är vi alla kungar på Tetris för i slutänden så syntes inte en enda IKEA pryl inne i husbilen annat än två långa paket som inte gått att placera någon annanstans. Dessa flyttades sedan mellan golvet och övre bädden beroende om vi sov eller inte. Efter IKEA körde vi lite runt i och utanför Stockholm (ibland mer och ibland mindre frivilligt) men dagen slutade i alla fall på Vikinglines check-in parkering.

Världens strösta IKEA. 6 timmar tog det för oss att komma genom det hela.

Dagens fångst. Lägg märke till det *host* korta kvittot jag har i handen. Sonjas inköp var då sen endast klockan hon håller i. Resten är vi andras.

Måndagen var ett kort kapitel. Vi tog in på båten, hyrde oss en hytt och sov 80% av resan. Vi var bara uppe länge nog för att äta och slösa de sista slantarna på TAX FREE. Vi kom iland kl 19.50 (finsk tid) och körde sedan upp till Pedersöre igen. Kl 02.00 hade vi lämpat av Nettie och Sonja vid sina hem och fick själva krypa till sängs. Riktigt nöjd är jag över resan och jag är glad att vi kunde utföra den.

Helt tydligt så ser ni ju att gillar man inte att köra/sitta i bil, så är det här helt fel typ av resa för er. Men vi, åtminstone Tobbi och jag, njuter oftast lika mycket av resan till som av själv platsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar