onsdag 4 maj 2011

Valborgshelgen

Jag kan ju lugnt säga att vappen helgen inte blev som vi hade planerat. Långt ifrån. Till att börja med var vi på fredagen dubbelbokade. Matta skulle ha grillfest och Sonja födelsedagsfest. Vi tänkte att vi kompromissar. Vi åker till Mattas först, äter, umgås och sedan när de vill in till stan så kan vi skjutsa dem och besöka Sonjas fest.
Vi kom till Mattas. Och stannade vid Mattas. Kort sagt så måste jag säga att spontana kvällar oftast blir de bästa. Och med roligt sällskap och ett nästan tomt dansgolv på Melody så blev det en väldigt lyckad kväll. Dock en väldigt kort kväll. Andningen krånglar. Vet inte om det är förkylning eller allergi men läkarna undersöker det.
Var i alla fall tvungna att åka hem efter att vi fått upp flåset. Men det var lika bra. För även om vi kände oss gamla som gav upp så tidigt så var det skönt att åka hem när man var sådär lagom trött och med humöret fortfarande på topp.

Lördagen vaknade vi förvånansvärt pigga. Bestämde oss för att vi nog hinner ett varv via vasa. Plockade upp Nettie och så gjorde vi en liten roadtrip. Köpte in saker vi behöver till helgens lajv. Firade Jenni som hastigast i hovrättsparken (även om vi kom sent så hann vi äta lite kaka, dela ut presenten och uppdatera varandra lite om det senaste). Sen fortsatte dagen med mat och att hämta en av Tobbis födelsedagspresenter som jag beställt med Erik.
På kvällen var alla trötta men ville ändå umgås, så det blev lite Worms spelande på PS3 och slötittande på TVn (Virus i bataljonen).

På söndagen var det 1: Maj. Och som seden bör så gick vi på majlindo! Vi packade väskorna fulla med mjöd (som jag gjort själv ^^ ), pinnbrödsdeg och bullar. Vi åkte via Kållby för att plocka upp lite ved och fortsatte sedan till langskogin och arbetplatsberget för att grilla och ha det mysigt. Jenni och Mats sällade sig till oss, vilket var jättekul och dessutom hade de med sig marshmallows! Alla njöt i stora dag av elden och solen (när den väl tittade fram) och vi täljde även våra egna grillpinnar. Och i slutänden blev di även döpta och väl använda. Mätta och belåtna packade vi sedan ihop oss och begav oss tillbaka hem.
Väl hemma slocknade Tobbi och jag på soffan en timme. Säkert solen och den friska luften som tog så hårt på. Efteråt åkte vi en vända via Bäckby för kaffe och födelsedagsfirande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar