måndag 9 april 2012

Framsteg på bygget

Satt i morse och förde över bilder från kameran till datorn. Insåg hur långt vi egentligen redan hunnit med spackling-slipning-grundmålnings skedet redan nu. Allt är helt klart tack vare våra talkoarbetare, det är tack vare er vi snart börjar ana slutet av spackeldammet.

Första helgen i mars såg bygget ut såhär. Nedervåningen saknade fortfarande gipsskivor på väggarna och ingenting var ännu spacklat.

Badrummet hade kommit lite längre. Skivorna var uppe och fuktspärren på, men något desto mera fann där inte.

Golvet på andra våningen hade börjat ta form. Men ännu saknades golvvärmen och golvskivorna. Och inga väggar hade ännu kommit upp.

Så hur ser det ut nu? Vi glömde faktiskt att fotografera i går, så bildbevisen får vänta lite. Men nu, lite på en månad senare så har nästan alla rum på nedervåningen spacklats och slipats 3 gånger (vi har en liten skrubb och en hallvägg som fortfarande behöva få sitt tredje varv).
Vi har grundmålat halva nedervåningen ett lager för att bättre kunna se var och om spacklingslager 4 och 5 behövs.
Övervåningens golv är klart, bara ytmaterialet sedan i framtiden att sätta dit. 1½ vägg har kommit upp och nästa vecka kommer resten. Dessutom är alla ytterväggar spacklade ett varv, så när väggarna på övervåningen väl är klara så kommer vi ha tjuvstartat på slutspurten.
Badrummet är väl nog ändå det som synligast har ändrat mest. Kaklena är uppe på väggarna, fogmassan är på plats och både tak och golv är redo för sina ytmaterial. Dessutom är bastun färdig panelad och bastutaket är klart.
Som ni ser är vi en bra bit på vägen och sakta men säkert kommer vi att kunna pricka av ett rum i taget. Speciellt grundarbetet (det som kommer under sista väggfärgen, tapeten eller kaklet) har vi ju redan börjat pricka av i några rum, så snart börjar det slutgiltiga resultatet växa fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar