tisdag 6 mars 2012

Asiatiska smaker

Började igår tillsammans med Sonja på en matlagnings kurs. Kursen heter "Asiatiska smaker" och vi kockar helt enkelt ihop rätter från asien tillsammans med vår kurslärare.
Rätterna i sig såg nog verkligen udda ut på pappret och arbetsfördelningen var lätt kaotisk, men när man väl börjat så insåg man att det gick rätt lätt att tillreda de olika rätterna och de smakade förvånansvärt gott. Så under två timmar hade vi kockat ihop tre rätter: Lejonhuvud, Honungs fisk och stekt ris från Yangzhou.
Konstaterade tillsammans med Sonja att åtminstone honungsfisken och Yangzhoun skulle man bra kunna göra igen. Lejonhuvudet fick inte lika höga poäng, men det kan beror på att männen vi delat kök med hade kryddat köttbullarna för lite.
Sådär överlag var kursen riktigt trevlig, och det att vår föreläsare verkligen var av kinesiskt ursprung med en tydligt kinesiskt uttal på allt (även svenska ord) så höjde nog upp kursen. Två måndagar ska vi ytterligare tillbringa i Oxhams. Får se vad vi kokar ihop då.

2 kommentarer: